пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

Міжнародна гра зі світової літератури "Sunflower"

Разом із учнями України ми взяли участь у ІІІ Міжнародній грі зі світової літератури "Sunflower". Цікаві та оригінальні завдання виконували 12 учнів ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Холоневичі. Сподіваємося на успішні результати!


неділя, 25 листопада 2018 р.

Дитячі книжки, які варто перечитати дорослим

“Кожна людина колись стане настільки дорослою, що знову почне читати казки”
– казав Клайв С. Льюїс. І це правда.
Адже дитяча література – не лише для дітей і час від часу нам усім варто перечитувати її.

Форум Видавців поділився підбіркою дитячої літератури, яку не варто забувати перечитувати й дорослим.

субота, 24 листопада 2018 р.

День памяті жертв голодомору

Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору.
Щохвилини з вересня 1932 року по липень 1933-го помирали щонайменше 17 осіб, щогодини - більше 1000, щодня - понад 24 тисячі. За десять місяців Україна втратила майже чверть свого населення.
В голодомор, за оцінками дослідників, померло від 7 до 10 мільйонів чоловік. Голодне лихоліття найбільше вразило дітей. Третина всіх померлих від голоду - діти.
Пам"ятаємо!.. Ніколи не забудемо!!! Запалимо свічу пам"яті!..

пʼятниця, 23 листопада 2018 р.

Дитячі письменники, які змінили світ

Їхні казки читають дітям на ніч в усьому світі. Проблематика їхніх творів та гумор їхніх героїв близькі й зрозумілі і дітям, і дорослим. Їхні твори намагаються втілити режисери різних поколінь в кіно та на сцені. Їхнє ім’я назавжди вписано в історію світової культури, як тих, хто сказав щось нове у дитячій літературі. Хтось із них жадав слави в амплуа дорослого письменника, однак саме наївні казки для дітей принесли їм всесвітнє визнання. Детальніше...


понеділок, 19 листопада 2018 р.

Як писати есе



Останнім часом у шкільній практиці став дуже популярним твір-роздум в жанрі есе.
Есе (від франц. essai – спроба, проба, нарис) – прозаїчне висловлювання невеликого обсягу і вільної композиції, що виражає індивідуальні враження і міркування з конкретного приводу або питання і свідомо не претендує на вичерпну відповідь.

неділя, 11 листопада 2018 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНТЕРНЕТ-ОЛІМПІАДА "На Урок"


Протягом жовтня місяця учні  школи с. Холоневичі  брали участь у ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ІНТЕРНЕТ ОЛІМПІАДІ «НА  УРОК» з зарубіжної літератури. Школярі вперше спробували свої сили в олімпіаді такого плану і отримали хороші результати. У олімпіаді брали участь 13 учнів нашої школи, 7  учнів стали переможцями та отримали  Дипломи І,ІІ, ІІІ ступеня всеукраїнського рівня, решта учасників отримали сертифікати про участь. Вітаю та бажаю ще кращих успіхів!



четвер, 1 листопада 2018 р.

Прийом "Сенкан"


СЕНКАН. РОЗДУМИ ПРО ОДИН ТВОРЧИЙ ПРИЙОМ
На ті або інші методи, прийоми і завдання у шкільній практиці існує мода. Багато прогресивних вчителів літератури вводять сьогодні до планів своїх уроків написання сенканів. Узагалі-то складання сенканів практикують вчителі абсолютно кожного шкільного предмету, та все ж особливу любов до цього прийому відчувають словесники.