четвер, 21 лютого 2019 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови


 Сьогодні, 21 лютого, представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови.
Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО 1999 року. Головна мета дня рідної мови — сприяння мовній різноманітності світу і заохочування вивчення іноземних мов жителями різних країн.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Однак багато мов сьогодні знаходяться на межі повного зникнення. У деяких мов не залишається живих носіїв, тому одним з методів порятунку лінгвістичного багатства планети експерти називають вивчення іноземних мов.
Дане свято мають можливіть відзначати носії 6000 мов, які на сьогодні зафіксовані в світі і близько половині яких загрожує зникнення.
Особливим є це свято для нас, українців, які століттями борються за збереження рідної української мови на своїй землі!.. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів. Тож зі святом нас усіх, друзі!..

Немає коментарів:

Дописати коментар