вівторок, 19 березня 2019 р.

ІІІ Всеукраїнська інтернет -олімпіада "На Урок"


Що спадає на думку, коли ми чуємо слово «Олімпіада»? Афіни (і не тільки!), олімпійський вогонь, спортсмени, золоті медалі… Але будь-яка причетна до школи людина знає, що олімпіади – це ще й інтелектуальні шкільні змагання зі складними (а іноді й надскладними) завданнями.Змагання у всіх сферах життя, у тому числі й серед учнів, давно стали звичною справою.
Головна мета інтернет-олімпіад «На Урок» – створення оптимальних мотиваційних умов для вивчення відповідної предметної дисципліни усіма учнями з будь-яким рівнем знань. Завдання адаптовані до шкільної програми, але інтернет-олімпіада «На Урок» має суттєву відмінність від типових конкурсних заходів – кожен без винятку учень зможе проявити себе, виконуючи завдання в зручний для себе час.
Учні нашої школи вже вдруге спробували свої сили в інтернет-олімпіаді " На Урок " з дисципліни "Зарубіжна література". 23 учасників олімпіади   отримали дипломи та  електронні сертифікати про участь. Переможці нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів всеукраїнського, обласного та міського (районного) рівнів.




пʼятниця, 8 березня 2019 р.

Золоті правила педагога


1. Прийшов у школу – зроби розумне й шляхетне лице.
2. Кожного разу, коли тобі хочеться командувати дітьми, згадай своє дитинство і про всяк випадок з’їж морозиво.
3. Гроші та педагогіка мало сумісні.
4. Нехай всі манекенниці світу, побачивши твою усмішку, подадуть у відставку.
5. Не заходь в душу до дітей, якщо тебе про це не просили.

пʼятниця, 1 березня 2019 р.

Як навчитися щодня виділяти час для читання книг


Бернард Вербер казав: "Люди діляться на дві категорії: на тих, хто читає книги, і тих, хто слухає тих, хто читає."
З читанням дуже часто відбувається те ж саме, що і з фізичними вправами: ніхто не сперечається з їхньою користю для здоров’я, але далеко не всі проводять хоча б по кілька годин на тиждень у спортивному залі. Відсутність часу, інертність, лінь стають на шляху наших благих намірів. Звичку читати необхідно культивувати в собі цілеспрямовано, і з цієї статті ви дізнаєтеся, як це зробити.