четвер, 21 листопада 2019 р.

З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

21 листопада - День Гідності та Свободи України .
     Це визначна дата  в історії нашої держави , яка присвячена двом революціям . Це вшанування величі духу українського народу , його відданості та цілеспрямованості у відстоюванні ідеалів демократії , прав та свобод людини .
       Саме цього дня у 2013 році розпочалася революція Гідності , а 22 листопада 2004 року - початок Помаранчевої революції , революції   Свободи .

       Глибоко символічним є й те , що ці події співпадають з днем вшанування Архістратига Михаїла , який вважається помічником у боротьбі зі злом , захисником правди і охоронцем істини .
        Цей символічний зв'язок підкреслюється і тим , що під час Революції
Гідності Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві , відіграв важливу роль під час подій на Майдані  . У найважчі хвилини його дзвони закликали до єднання та протистояння злу , нагадували про Божий захист тим , хто відстоював правду .
        День Гідності та Свободи - це день  вшанування тих , хто віддав своє життя , захищаючи цінності , права і волю свого вибору та гідність людей жити власним розумом у власній країні .
        Згадаймо усіх патріотів , які поклали на вівтар української державності своє життя .
          Світла пам'ять Героям Небесної сотні та воїнам , які полягли , захищаючи незалежність української держави на сході України від агресії  путінстької Росії .
        Наша громадянська зрілість , єдність , патріотизм та віра у нашу перемогу є запорукою захисту національних інтересів нашої держави та її європейського вибору . Пам'ятаймо ,  що в наших руках доля країни і ми маємо зробити все можливе для її духовного та економічного розвитку .
                        Слава Україні ! Героям слава !

Немає коментарів:

Дописати коментар