субота, 14 грудня 2019 р.

Андріївські вечорниці

Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його. Одним із таких свят, яке завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День св. Андрія. Учні нашої школи вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштували справжнє свято – Андріївські вечорниці.


субота, 23 листопада 2019 р.

День Памяті Жертв Голодоморів

23 листопада - День Пам'яті Жертв Голодомору в Україні. Вшануй пам'ять убитих Голодомором 1932 - 1933 років, запали свічку, де б ти не був...

четвер, 21 листопада 2019 р.

З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

21 листопада - День Гідності та Свободи України .
     Це визначна дата  в історії нашої держави , яка присвячена двом революціям . Це вшанування величі духу українського народу , його відданості та цілеспрямованості у відстоюванні ідеалів демократії , прав та свобод людини .
       Саме цього дня у 2013 році розпочалася революція Гідності , а 22 листопада 2004 року - початок Помаранчевої революції , революції   Свободи .

субота, 9 листопада 2019 р.

День української писемності та мови

9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови✒️📖
Дбаймо всі разом про рідну мову! Збережімо її, як одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу!

середа, 16 жовтня 2019 р.

165-та річниця з дня народження Оскара Вайльда

Деяких класиків ніколи не перестануть цитувати, і один з них - Оскар Вайльд. Естет, епатажний письменник, майстерний оповідач і майстер афоризмів, він вражав читачів і співрозмовників умінням надати думці гранично коротку закінчену форму. А ще він чудово володів універсальною мовою сарказму. Багато висловлювання Вайльда відмінно характеризують людей XXI століття. 16 жовтня 1854 року народився Оскар Вайльд, який, як говорить критика, "прожив недовге життя - воно було вкорочене, затьмарене і принижене громадським лицемірством, буквою закону і декадентської пихою поведінки самого письменника". Сьогодні відзначаємо 165-ту річницю з дня народження Оскара Вайльда.

неділя, 1 вересня 2019 р.

З ДНЕМ ЗНАНЬ!

Свято 1 вересня завжди залишається в пам’яті кожної людини. Дехто асоціює його зі шкільними роками, комусь більше запам’ятались роки навчання у ВУЗі, а може молодий вчитель більше хвилювався, коли сам вперше йшов на свій власний урок. Втім 1 вересня — це всенародне свято, адже тільки завдяки знанням людина досягла сучасного розвитку. Отже з нагоди Дня знань вітаю усіх з початком навчального року. Бажаю міцного здоров’я, впевненості у власних силах та прагнення до нових  вершин! Зі святом!

пʼятниця, 9 серпня 2019 р.

З Днем книнолюбів

А ви знали, що сьогодні увесь світ святкує День книголюбів?❤️📚 ⠀

🤗🎉Деякі свята, що з’являються як місцева ініціатива, часом легко «захоплюють світ». Так, наприклад, Національний День книголюбів, що народився в США та відзначається 9 серпня, дуже швидко припав до душі багатьом мешканцям інших країн. Що не дивно, адже любов до книжок не має кордонів. Так національне свято трансформувалося у всесвітнє. ⠀

☝🏻Цікаво, що свято відзначають не лише любителі класичних паперових книг, а й читачі електронних. Проте символом любові до читання все ж лишається традиційна книга, яка тепер стає не лише вмістилищем тексту, а й символом, артефактом та об’єктом колекціонування.

📍📚Цей день, як ніколи краще провести в компанії улюбленої книги. Або навпаки, розпочати знайомство з новим, ще непрочитаним шедевром слова. Словом, кожен поціновувач книги, обирає для себе свій власний варіант книжкової фієсти🎉

Джерело -  газета «День»

пʼятниця, 31 травня 2019 р.

СВЯТО ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА!



Весело всміхається травень,
Бо скінчилась навчання пора.
І зібралась на дзвоник останній
Вся весела шкільна дітвора!
Вітаю учнів, учителів, батьків зі святом останнього дзвоника!Бажаю школярам теплого літа та гарного відпочинку!













четвер, 16 травня 2019 р.

З ДНЕМ ВИШИВАНКИ!

Сьогодні учні та вчителі нашої школи долучилися
до селфі -фесту #яувишиванці# у Міжнародний день Вишиванки 16 травня 2019р.










вівторок, 23 квітня 2019 р.

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

 Сьогодні, 23 квітня, людство відзначає День книги і авторського права. Це один із знакових днів у нашому міжнародному календарі. ЮНЕСКО обрала цю дату не випадково. Усе з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня померли Шекспір, Сервантес і Де ля Вега, народився Моріс Дрюон, Халлдор К. Лакснесс, Володимир Набоков, Жозеф Пла і Мануель Вальєхо.
    Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Сьогодні Всесвітній день книжки святкують у 190 країнах світу, і серед них ми – Україна!
   Нехай для кожного з вас книга стане вірним другом і порадником, бо в ній мудрість людства. Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги!
#Читати_це_круто!

вівторок, 2 квітня 2019 р.

День дитячої книги

На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга – перші вчителі дитини.
Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.
З нагоди свята учні 5 класу на уроці зарубіжної літератури розповіли про свої улюблені книги та створили лепбук "Книжки- кораблі думки..." 







вівторок, 19 березня 2019 р.

ІІІ Всеукраїнська інтернет -олімпіада "На Урок"


Що спадає на думку, коли ми чуємо слово «Олімпіада»? Афіни (і не тільки!), олімпійський вогонь, спортсмени, золоті медалі… Але будь-яка причетна до школи людина знає, що олімпіади – це ще й інтелектуальні шкільні змагання зі складними (а іноді й надскладними) завданнями.Змагання у всіх сферах життя, у тому числі й серед учнів, давно стали звичною справою.
Головна мета інтернет-олімпіад «На Урок» – створення оптимальних мотиваційних умов для вивчення відповідної предметної дисципліни усіма учнями з будь-яким рівнем знань. Завдання адаптовані до шкільної програми, але інтернет-олімпіада «На Урок» має суттєву відмінність від типових конкурсних заходів – кожен без винятку учень зможе проявити себе, виконуючи завдання в зручний для себе час.
Учні нашої школи вже вдруге спробували свої сили в інтернет-олімпіаді " На Урок " з дисципліни "Зарубіжна література". 23 учасників олімпіади   отримали дипломи та  електронні сертифікати про участь. Переможці нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів всеукраїнського, обласного та міського (районного) рівнів.