вівторок, 18 грудня 2018 р.

Лист Миколая до вчителя

 ...Увечері 18 грудня Святий Миколай востаннє переглянув листи, чи, бува, не забув комусь подарунки, і раптом зауважив, що не читав жодного від учителів. "Невже їм нічого не треба, цим українським учителям? Дивно...  сам напишу", - подумав Чудотворець і взявся за роботу... :)  

пʼятниця, 14 грудня 2018 р.

День вшвнування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Холоневичі відбувся захід, присвячений людям, які ціною свого життя і здоров'я боролися зі страшною трагедією ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.



пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

Міжнародна гра зі світової літератури "Sunflower"

Разом із учнями України ми взяли участь у ІІІ Міжнародній грі зі світової літератури "Sunflower". Цікаві та оригінальні завдання виконували 12 учнів ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Холоневичі. Сподіваємося на успішні результати!


неділя, 25 листопада 2018 р.

Дитячі книжки, які варто перечитати дорослим

“Кожна людина колись стане настільки дорослою, що знову почне читати казки”
– казав Клайв С. Льюїс. І це правда.
Адже дитяча література – не лише для дітей і час від часу нам усім варто перечитувати її.

Форум Видавців поділився підбіркою дитячої літератури, яку не варто забувати перечитувати й дорослим.

субота, 24 листопада 2018 р.

День памяті жертв голодомору

Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору.
Щохвилини з вересня 1932 року по липень 1933-го помирали щонайменше 17 осіб, щогодини - більше 1000, щодня - понад 24 тисячі. За десять місяців Україна втратила майже чверть свого населення.
В голодомор, за оцінками дослідників, померло від 7 до 10 мільйонів чоловік. Голодне лихоліття найбільше вразило дітей. Третина всіх померлих від голоду - діти.
Пам"ятаємо!.. Ніколи не забудемо!!! Запалимо свічу пам"яті!..

пʼятниця, 23 листопада 2018 р.

Дитячі письменники, які змінили світ

Їхні казки читають дітям на ніч в усьому світі. Проблематика їхніх творів та гумор їхніх героїв близькі й зрозумілі і дітям, і дорослим. Їхні твори намагаються втілити режисери різних поколінь в кіно та на сцені. Їхнє ім’я назавжди вписано в історію світової культури, як тих, хто сказав щось нове у дитячій літературі. Хтось із них жадав слави в амплуа дорослого письменника, однак саме наївні казки для дітей принесли їм всесвітнє визнання. Детальніше...


понеділок, 19 листопада 2018 р.

Як писати есе



Останнім часом у шкільній практиці став дуже популярним твір-роздум в жанрі есе.
Есе (від франц. essai – спроба, проба, нарис) – прозаїчне висловлювання невеликого обсягу і вільної композиції, що виражає індивідуальні враження і міркування з конкретного приводу або питання і свідомо не претендує на вичерпну відповідь.

неділя, 11 листопада 2018 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНТЕРНЕТ-ОЛІМПІАДА "На Урок"


Протягом жовтня місяця учні  школи с. Холоневичі  брали участь у ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ІНТЕРНЕТ ОЛІМПІАДІ «НА  УРОК» з зарубіжної літератури. Школярі вперше спробували свої сили в олімпіаді такого плану і отримали хороші результати. У олімпіаді брали участь 13 учнів нашої школи, 7  учнів стали переможцями та отримали  Дипломи І,ІІ, ІІІ ступеня всеукраїнського рівня, решта учасників отримали сертифікати про участь. Вітаю та бажаю ще кращих успіхів!



четвер, 1 листопада 2018 р.

Прийом "Сенкан"


СЕНКАН. РОЗДУМИ ПРО ОДИН ТВОРЧИЙ ПРИЙОМ
На ті або інші методи, прийоми і завдання у шкільній практиці існує мода. Багато прогресивних вчителів літератури вводять сьогодні до планів своїх уроків написання сенканів. Узагалі-то складання сенканів практикують вчителі абсолютно кожного шкільного предмету, та все ж особливу любов до цього прийому відчувають словесники.

пʼятниця, 26 жовтня 2018 р.

Ура!!! Канікули!!!

Вітаю всіх школяриків,
батьків, вчителів!!!
Гарного відпочинку, 
зміни діяльності,
нових яскравих вражень!!!

вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Сезонні валеохвилинки: острівець здоров’я, усмішок і позитиву на уроці


Про необхідність проведення хвилинок здоров’я на уроках сьогодні переконувати нікого не потрібно. Валеохвилинка (від лат. valeo – «бути здоровим») – це хвилинка відпочинку на уроці, яка враховує триєдине поняття про здоров’я: не тільки фізичне, а й психологічне, і духовне. Здоровий урок – це урок, який зберігає сили і бажання дітей працювати далі.

середа, 10 жовтня 2018 р.

понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Шкільна дистанційна олімпіада "Всеосвіта осінь - 2018"

В цьому році троє учнів нашої школи:Романюк Валентин (10 кл.), Громик Наталія (9 кл.) та Панасюк Вікторія (8 кл.) взяли участь у дистанційній олімпіаді "Всеосвіта осінь - 2018". Це була їхня перша спроба участі в онлайн олімпіаді із зарубіжної літератури.

пʼятниця, 5 жовтня 2018 р.

5 жовтня - Всесвітній День вчителя


 Щорічно 5 жовтня у понад ста країнах відзначається День вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches' Day)
    Історичною передумовою фундації Дня вчителя стала Спеціальна міжурядова конференція щодо статусу вчителів (Special Intergovernmental Conference on the Status of Teachers), що відбулася саме 5 жовтня 1966 року в Парижі. Всесвітній День вчителя – професійне свято всіх працівників сфери освіти, день коли провідні організації, такі як ООН, ЮНЕСКО, МОП, пропонують батькам, громадськості усієї планети Земля замислитись на хвилину про те, як змінив їхнє життя справжній учитель, якого вони пам’ятають. Запитайте у сучасних, свідомих батьків, що вони вважають найважливішим елементом навчання своєї дитини, і ви, напевно, почуєте у відповідь – «Гарні вчителі».

пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

Міжнародний день миру



Міжнародний день миру був проголошений ще в 1981 році, і тоді було вирішено, що свято буде відзначатися в кожний третій вівторок вересня. Але в 2001 році, на черговій Асамблеї ООН було прийнято рішення, що тепер Міжнародний день миру буде відзначатися щорічно 21 вересня. Так само, це свято ще називають "День загального припинення вогню і відмови від насильства".

пʼятниця, 14 вересня 2018 р.

6 вправ, що допоможуть об’єднати дітей у класі


В ідеальному світі стосунки між учнями та ученицями у школі чудові – всі товаришують з усіма, а непорозумінь навіть не може бути. Але у реальності дітям потрібен час для того, щоб пристосуватися одне до одного та порозумітися. Особливо – якщо вони до цього не вчилися разом або ж якщо у колективі з’явилися новенькі. До того ж навіть у сформованих класних колективах не завжди всі школярі та школярки розуміють, що вони – єдина команда. Створити сприятливу атмосферу допоможуть спеціальні тренінги.

середа, 5 вересня 2018 р.

Календарне планування із зарубіжної літератури 5-11 класи

Календарно-тематичне планування уроків зарубіжної літератури у 5-11 класах на 2018-2019 навчальний рік
                                         Детальніше...

понеділок, 3 вересня 2018 р.

 Вересень🍁. Осінь🎒. Навчання🎓.
 І знову нові сподівання🍀✌.
 Усміхнені очі😍👀 і квіти🌺🌻🌼.
 Й на рік доросліші вже діти👍👍👍.
 Дзвінок🔔. 1 вересня💼. Школа📚.
 Розмови про літо чудове🍉🌴🍓🍨🍰.
 Ну, діти, вперед 💪! До навчання👌!
                                                       Хай збудуться всі сподівання😎😎😎!!!

Мої десятикласники!
Перший урок у 2018-2019 н.р.


субота, 1 вересня 2018 р.

З ДНЕМ ЗНАНЬ !

Шановні освітяни, дорогі учні та батьки!
Щиро вітаю вас із Днем знань та початком нового навчального року!
Свято 1 вересня, завжди залишається в пам'яті кожної людини. Дехто асоціює його зі шкільними роками, комусь більше запам'ятались роки навчання у ВУЗі, а може молодий вчитель більше хвилювався, коли сам вперше йшов на свій власний урок. Втім 1 вересня це всенародне свято, адже тільки завдяки знанням людина досягла сучасного розвитку.
Отже з нагоди Дня знань вітаю усіх з початком навчального року. Бажаю міцного здоров'я, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань.
Хочу побажати усім успішного навчального року, міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії та творчих здобутків.
Нехай прекрасні почуття зігрівають ваші серця і наповнюють їх святковим настроєм!

середа, 8 серпня 2018 р.

Методичні рекомендації щодо ведення зошитів

Вимоги до виконання, оформлення й перевірки письмових робіт (зошитів) із української мови і летератури та зарубіжної літератури в 5-11 класах
Детальніше

понеділок, 23 липня 2018 р.

Лайфхаки для учнів

Лайфхаки - це корисні поради. На уроці зарубіжної літератури можна запропонувати корисні поради про те, як скласти сенкан, паспорт твору, анкету героя, візитку, написати есе, твір компаративного характеру, фанфік, підготувати доповідь, захист проекту, проаналізувати вірш, прозовий твір і т. д. і т. п.  Мої лайфхаки - це роздатковий матеріал на уроці. 
Приклади лайфхаків:

середа, 18 липня 2018 р.

10 ознак, які видадуть у вас педагога


Ознака перша. Педагог може винести з дому все, що йому може знадобитися на робочому місці, натомість з роботи несе додому купу макулатури. До речі, його рідним не дуже до вподоби ота сама купа роздруківок, посібників, зошитів, які, здається, скоро займуть увесь вільний простір.

четвер, 12 липня 2018 р.

Метод "Сенкан"


Сенкан (синкан, синкант) — це вірш, що складається з п’яти рядків. Слово ”сенкан” походить від французького слова ”п’ять” і позначає вірш у п’ять рядків. Французькою це слово звучить як «cinquains», англійською – «cinquain»